Een goede cursus en heel leerzaam!'

- Wesley Weidema

Fred, Wouter, zeer mooie lokatie en veel geleerd.

- Patrick Markies

Na een week de Irata opleiding te hebben gekregen ,voor de derde keer is dit de beste van allemaal , met een TOP trainer !!
Dankjewel FRED, I am HAPPY!!

- F. Berger

HSE, Wouter & Fred, wat een gouden combinatie ! inzicht, passie voor het vak en een echte no-nonsense opleiding waar ik heel veel heb geleerd! niet alleen de technieken , de echte do's en dont's maar zeker ook een groot deel van de passie voor het velig en leuk klimmen overgenomen. Dank voor de enorm gezellige en leerzame week, niet alleen qua opleiding maar zeker ook op het persoonlijke vlak. Dank voor deze irata Lv1 opleiding en ik kom zeker terug voor het vervolg!
Maak er mooie dagen van en we zien elkaar zeker weer terug!

- Sjon van Buuren

Onlangs cursus “werken met valbeveiliging” gevolgd. Een unieke locatie waar de theorie uitstekend in de praktijk wordt gebracht. De heren weten op gedreven wijze bewustwording en de gevolgen van handelen bij te brengen. Dat is zowel een eyeopener als top prestatie. Kortom; Het zijn duidelijk mensen welke van hun hobby hun werk hebben gemaakt!

- Rob W.

Een bedrijf met een zeer hoog kennis niveau en een prima ontspannen manier van opleiden.

- Corné Ripson

Zeer professioneel en gepassioneerd bedrijf waarbij Fred en Wouter hun passie willen overdragen aan de cursisten op een top locatie. Heel erg veel geleerd en vooral veel gedaan. Top bedrijf.

- Peter Verhoeven

Op deze bijzonder uitdagende en geweldige locatie de cursus Basis Rope Access gevolgd. Als eerste de complimenten aan Edo, Fred en Wouter voor de professionele, enthousiaste en welkome manier van werken en handelen. Binnen de BRA cursus was er voor mij de ruimte om naast de benodigde cursus informatie veel extra informatie te vergaren en zelfs extra handelingen te mogen aanleren. Wat de heren perfect doen, is de cursus inhoud aanbieden op het niveau en in de snelheid die bij elke deelnemers past.

De watertoren is een erg mooie en uitdagende locatie om de cursus te volgen. Binnen de toren zijn verschillende situaties gecreëerd om alle aspecten van de cursus in een uitdagende en realistische omgeving te trainen.

Het hoogtepunt van de cursus was het afdalen van de watertoren als afsluiting van de succesvol afgeronde cursus.

Heren nogmaals hartelijk dank en ga vooral op deze manier door met het geven van trainingen

- Ernst van der Wiel

Vandaag een kijkje genomen bij de trainingsdag! Zelf ook mee mogen doen. Erg leuk! Goede uitleg en goed sfeer!

- Robbin Hermus

Vandaag weer een geweldige trainingsdag "Redden op/van hoogte" genoten onder enthousiaste begeleiding van Edo en Wouter. Toptrainers en een toplokatie! Zin in nog meer "klim"-vitaminen!

- Cees Peeters

Een paar geweldige en leerzame dagen gehad op een top locatie en top instructeurs. Heren bedankt.

- Erik Kras

Super cursus Basic Rope Acces gehad bij HSE. Erg leerzaam en op een leuke uitdagende manier gegeven. Ook helpt het als je leert op een unieke locatie, in en op een watertoren. Bedankt voor de goede ondersteuning Wouter, Edo en Fred

- Gert-Jan Boden

Geweldige locatie en super professioneel team! Geweldig om te zien en horen dat ze een duidelijke visie en missie hebben.

- Jeroen Bosboom

Twee top dagen gehad met instructeurs van Height safety Expert gehad. Een echte aanrader zowel de instructeurs als mede de locatie TOP. zie er al uit naar de volgende Cursus opleiding bij deze mannen ...

- Oskar van Raaij

Training schuine daken gedaan. Veel kennis en praktijkervaring opgedaan door de kundige en enthousiaste instructie van Wouter. Aan middelen en mogelijkheden geen gebrek in de Watertoren.

- Ronald van Ruiten

Het succes achter Height Safety Expert zijn; Fred & Wouter. Zij samen staan voor gedrevenheid, passie, professionaliteit, intelligentie en humor. Deze mix, die zij toevoegen in hun cursussen en opleidingen, zorgt ervoor dat jij als cursist haalt waarvoor je komt. Voor een vervolg op mijn IRATA level 1, rijd ik graag weer tweeënhalf uur vanuit Nijmegen naar Steenbergen, alleen al om deze twee mannen weer te kunnen zien! Succes heren.

- Flip Poelen

Ervaren als zeer prettig & leerzaam. Cursus sloot goed aan op werkzaamheden. Instructeur was zeer gedreven en enthousiast. Lunch alles was geregeld top! Zeker aan te bevelen.

- Patrick Mulder

Vanavond op de open trainingsavond geweest. Moet zeggen het is zeer goed bevallen. En we komen de volgende keer zeker terug. Weer wat oefeningen gedaan voor het redden op hoogte. Zien de foto,s hier denk wel verschijnen.

- Gideon Nederpelt

December 2015 rope access cursus gedaan in de watertoren daarna naar diverse trainingsavonden geweest. Zeer vakkundige en bedreven instructeurs. Altijd even gezellig en tijd voor een grapje zonder de veiligheid uit het oog te verliezen. Bedankt en ga zo door Eddo, Fred en Wouter.

- Eduard Tuinenburg

Op 13 september volgden wij met een aantal medewerkers de cursus "veilig werken op hoogte" bij Height Safety Expert in de watertoren in steenbergen. Voor ons is het op dit moment een aanvulling op veilig werken in riolen. Omdat we steeds meer aandacht besteden aan veilig werken vonden wij het "diepte aspect" zeker van belang. Deze dag was voor ons precies wat we nodig hadden. Wij zijn als aannemingsbedrijf nog geheel onbekend met het werken in touwen en gaan dit ook zeker nog niet toepassen. Op dit moment is het voor ons belangrijk dat we weten hoe we veilig kunnen werken (met veiligheidslijnen) en afstandsbeperkingen toe kunnen passen.

In de Cursus zat een stukje theorie verwerkt aansluitend hierop het gebruiken van valbeveiliging en werken met ons eigen materieel.

Height Safety Expert heeft ons op een leuke manier bewust gemaakt van het werken op hoogte en de gevaren. Door de theorie met de praktijk te combineren deed iedereen van begin tot eind mee. Het was een hele nuttige en prettige cursus. Alles was goed voorbereid en er was voldoende trainingsmateriaal. Doordat de trainers van Height Safety Expert zo enthousiast waren resulteerde dit in een geslaagde dag!

Heigth Safety Expert is een opleidingscentrum die enthousiast te werk gaat en weet welke aspecten van toepassing zijn bij specifieke werken.

een aanrader voor iedereen die op hoogte werkt en/of een leuk uitje wil organiseren!

- Bart Stoutjesdijk

Wouter is een zeer competente en aimabele instructeur in een fantastisch ingericht instructiecentrum. Boeiende dag vandaag.

- Ronald van Ruiten

Mega great day. Beautiful weather. My new friends with Height Safety Expert and SafetyPro. Again, hard work, concentration and trust. 40m hight. Everyone was great today.

- Wojtek Ceglowski

Zeer leerzame tijd gehad en erg genoten van de opleiding verzorgd door Wouter en Fred! Zeker een aanrader!

- Roy van der Velden

Gedreven en enthousiaste professionals, of het nu gaat om een basistraining werken met valbeveiliging of (complexe) rope-access trainingsmodules. Ik heb de vierdaagse basistraining Rope Access gevolgd in trainingslocatie Watertoren te Steenbergen.

Kleine groep, intensieve begeleiding en training. Veel ruimte voor het herhalen van trainingsonderdelen waardoor het begrijpen én beheersen van de technieken wordt gerealiseerd. Grootste deel van training bestond uit praktijktraining. Daarnaast werd de bijbehorende theorie behandeld en besproken.

Behandelde onderdelen:

- Basis PBM
- Knopen
- Stijgen / dalen Croll/Asap
- Stijgen / dalen ID / Asap
- Touwwissel < 2 meter - Touwwissel > 2 meter
- Knoop passeren
- Aid Climbing
- Deviation
- Randoverschrijding
- Basis takels
- Redding uit afdaalapparaat
- Wetgeving / theorie

Zowel praktijk- als theorie werd op de laatste dag geëxamineerd en vastgelegd in een certificaat (2 jaar geldig). Tevens een logboek gekregen tbv urenregistratie.

Locatie is veelzijdige trainingslocatie (oude watertoren) met veel mogelijkheden.

- Dylan Pas

Goed gelachen met de mannen Fred en Wouter. Toffe ruimte om echt alle toepassingen te oefenen! En als troost tegen de spierpijn zet wouter tijdens lunch een lekker erwtensoepje! Mannen, ik vond het gezellig! #certifiedlvl1

- Michiel Schepers

Een geweldige locatie met bijzonder gedreven instructeurs. De IRATA L1 opleiding doorlopen in een kleine groep waardoor de begeleiding optimaal was. Wouter en Fred zijn niet alleen experts in de touwen maar weten dit ook nog eens perfect over te dragen aan de cursisten. Top week gehad!

- R. Theeuwes

Goede begeleiding en training! Fred en Wouter, super bedankt!

- K. Theunissen

Ben hier al een aantal keer op de trainings avonden geweest. En heb er een cursus gedaan. Dit alles is zeer goed bevallen. Kort om een goed bedrijf. Ze weten waar ze mee bezig zijn. Ga zo door. Wij gaan hier zeker vaker terug komen. Het is een top team aan trainers.

- Gideon Nederpelt

Een heel aangename ervaring. Zeer professioneel en to the point opleiding zonder de gezelligheid te verliezen. Vrijheid van vragen te stellen en er wordt met plezier dieper ingegaan op meer persoonsgebonden situaties.

- Jan Reyntjens

Geweldige cursus veel geleerd goede instructeurs.

- Dick Havelaar

O.a. deze partijen gingen uw voor: