Deze Experts zijn u graag van dienst

Al onze trainers hebben ruime ervaring met werken op hoogte, zijn IRATA gecertificeerd en hebben een didactische opleiding genoten. Tevens zijn zij in het bezit van een geldig EHBO certificaat.

Fred Joosten

Na het afronden van zijn MTS motorvoertuigkunde is Fred bij het Korps Mariniers gegaan. Voor en na diverse uitzendingen heeft hij zichzelf o.a. gespecialiseerd als Mountain Leader. in deze functie heeft hij 13 jaar lang mariniers opgeleid in berg- en arctische omstandigheden.

Toen hij zijn Pedagogische Aantekening had behaald, zette hij zijn carrière voort binnen de Politie Academie als Docent Werken op Hoogte. Binnen de afdeling Werken op Hoogte van de Politie Academie heeft Fred diverse specialistische eenheden en interventie teams mogen opleiden. In zijn jaren als docent heeft hij tevens diverse opleidingen gevolgd, waaronder First Responder, Irata, PPE inspection (Lyon), Redder verticaal milieu (Alpi Secours) en Trace system (C-toms).

In 2013 is Fred samen met Wouter & Edo Height Safety Expert gestart. VIer jaar later, in 2017, verliet hij de Politie om full-time voor Height Safety Expert aan de slag te gaan.

Expert HSE

Wouter de Boer

Na het behalen van zijn CIOS diploma vertrok Wouter naar Groningen . Hier studeerde hij Outdoor Management aan de Hanze Hogeschool. Met een diploma op zak ging hij aan de slag als coördinator/manager bij Akkermans Leisure & Golf. Hier werkte hij ruim 10 jaar met veel plezier, waarna hij besloot het roer om te gooien en als zelfstandig ondernemer verder te gaan.

Naast het ondersteunen van opleidingen voor de Politie Academie heeft Wouter zich verder ontwikkeld als gedragsspecialist. In binnen- en buitenland heeft hij veiligheidsgedrag trainingen en assessments verzorgd. Als freelance trainer heeft hij opleidingen ‘Werken op hoogte’ en ‘Werken in klimparken’ voor diverse opdrachtgevers gegeven.

Daarnaast heeft hij de afgelopen jaren diverse opleidingen gevolgd en bijscholingen gedaan, zoals Irata, Medical First Aid, Rope Course instructor & rescuer (ERCA) en redder verticaal milieu (Alpi Secours). Sinds 2016 is Wouter full-time met Height Safety Expert bezig.

Edo Voortman
Oprichter – ontwikkelaar – redder – politie inspecteur – keurmeester – irata L3

Ernst van de Wiel
Trainer –  monteur – klimpark operator – irata L1

Erik Birkhoff
Trainer – veiligheidskundige – sprat L3 – irata L3 – chef d’equipe speleo secuors – redder – gasmeet kundige

Gert-Jan Boden
Trainer – brandweer bevelvoerder – klimpark operator – irata L1

Jeroen Horevoorts
Eigenaar Height Safety Support – installatie specialist – ontwikkelaar – ex-bergreddingsdienst

Dylan Pas
Materiaal specialist SafetyPro – project manager – keurmeester – irata L1